מעבדה ודיגום

(L)ISO_9001_2008_Hמעבדתנו מוכרת ע"י משרד הבריאות "המחלקה למעבדות רפואיות".  למעבדה אישור מהמכון לבקרה ואיכות IQC בהתאמה לתקן איכות ISO 9001:2008.

 
במרפאתנו ניתן לבצע דיגום מיקולוגי באופן פרטי.ביצוע הדיגום המיקולוגי מבוצע על ידי צוות מיומן שעבר הדרכה יסודית ומקצועית בתחום ספציפי זה. שירותנו כוללים מתן תוצאות בצורה ממוחשבת. אפשרות לגישה לשרת מאובטח למאגר תוצאות לפי רופא מפנה.
במעבדה אנו מבצעים בדיקות מיקולוגיות לזיהוי דרמטופיטים שמרים ועבשים השונים בשיטה הסטנדרטית.

1. משטח ישיר

בבדיקת המשטח הישיר בודקים האם ישנם אלמנטים פטרייתיים.
נוטלים כמחצית מהקשקשים מניחים על זכוכית נושא, מטפטפים נוזל שלKOH (פוטסיום הידרוקסיד) בריכוז של 10%-30% וזאת על מנת להמיס את הקשקשים ולא את ההיפות עצמן – (ההיפות עצמן עלולות אף הן להיהרס אם משאירים את הפרפרט עם נוזל הפוטסיום הידרוקסיד מעל כ 30 דקות).

2. תרבית

התרבית מתבצעת על ידי נטילת יתרת הקשקשים (המחצית הראשונה נלקחה לשימוש המשטח הישיר) וזריעה על גבי מצע של קרקע מזון, בד"כ משתמשים בקרקע מזון על שם סבורוsabourou dextrose agar עם וללא ציקלוהקסמיד ואקטידיון וזאת על-מנת להצמיח עובשים שונים.

לאחר זריעת יתרת הקשקשים על גבי המצע יש להניח את קרקע המזון בתוך אינקובאטור בטמפרטורה של 29 מעלות צלזיוס לתקופה של עד 2-4 שבועות,משך הזמן הארוך יחסית ניתן על מנת לאפשר לפטריות מסוימות שצומחות לאט מספיק זמן בכדי שיצמחו, לאחר ארבעה שבועות נדיר מאוד שתצמח פטרייה פתוגנית מכל סוג שהוא, שלא צמחה קודם לכן.
עקב תוצאות הבדיקות המיקולוגיות שאינן עולות תמיד בקנה אחד עם הממצאים הקליניים, כאשר בחלק לא מבוטל מהמקרים מתקבלת תשובה שלילית כזובה שבדיעבד הסתבר שהיה זה אכן False Negative ,נשלחים שוב אותם מבוטחים לבדיקה חוזרת ושוב חלקם חוזרים עם תשובות שליליות כוזבות, על כן נדרשים רופאי העור השונים להפנות את מבוטחי הקופה למעבדות המיקולוגיות השונות ובתי החולים השונים לצורך נטילת דגימות מיקולוגיות חוזרות, בעקבות כך נלוות לכך בדיקת רופא בבית החולים בשנית. מצב הכרוך בעלות כספית גבוה באופן משמעותי לקופ"ח והן באי נוחות כספית,זמן עבודה, ופניות חוזרות לקבלת תשובות – למטופל.